Back 2 Back

Back 2 Back

Wat?

Een  programma van 12 weken met voorafgaande screening waarbij je onder professionele (en eventueel medische) begeleiding een aanvullend oefenprogramma krijgt met persoonlijke feedback tijdens de wekelijkse groepssessies.

Waarom?

Een groot deel van onze tijd brengen we zittend door (in de auto, thuis, op kantoor,…)
Die constante zithouding verstoort een normale lichaamshouding en kan op termijn de oorzaak zijn van verschillende fysieke klachten.

Maar ook mensen met een actievere levensstijl doen het niet noodzakelijk beter. Denk maar aan een cameraman die de hele dag gewicht meezeult op 1 schouder, of een verzorger die patiënten in of uit bed helpt tillen. Standaardtips over correct tillen of een goede houding zijn belangrijk, maar houden vaak te weinig rekening met de realiteit.

Deze lessenreeks is er voor jou, opdat je met meer zekerheid kan bewegen. Je rug ontzien van beweging om blessures te vermijden is zeker niet de juiste oplossing. Bovendien zal je al snel merken dat rugklachten behandelen of voorkomen meer inhoudt dan wat coretraining.

Voor wie?

Héél eenvoudig.  Back 2 Back is er voor iedereen die bewuster om wil gaan met zijn of haar lichaam. Pijn of klachten, die mogelijk veroorzaakt zijn door jarenlange slechte gewoontes zijn niet in één klap op te lossen, maar dit programma is een goede stap naar een gezondere toekomst.
Het zijn niet gewoon wat oefeningen onder begeleiding. Het is een programma dat jou leert voelen hoe je beter beweegt. Het stelt je in staat de dagelijkse uitdagingen met grotere zekerheid aan te gaan.

Inhoud

Jouw eigen trainingsschema
Niet alleen zijn de oefeningen afgestemd op jouw dagelijkse activiteiten, maar ook op de tijd die je daarvoor kan vrijmaken. De wekelijkse groepssessie verzekert je ervan dat je minstens 1 keer per week de tijd neemt om te bewegen. Frequenter oefenen is uiteraard beter, maar je hoeft geen valse beloftes te maken. In functie van jouw agenda stellen we een haalbaar schema op, zodat ook jij met realistische verwachtingen aan het programma kan starten.

Persoonlijke begeleiding in groep
Bij Back 2 back sta je er trouwens niet alleen voor. Omdat er gewerkt wordt in kleine groepjes (max. 8 deelnemers) is persoonlijke begeleiding verzekerd. Er mag al is gelachten worden en u kan uw ervaringen delen met anderen. Bovendien drukt dit ook het prijskaartje vergelijken met personal training.

Screening + medische begeleiding
Elke deelnemer wordt vooraf gescreend en indien nodig doorverwezen naar een huisarts of kinesist.  In overleg met uw arts of kinesist wordt een geschikt programma opgesteld.
Heb je zelf geen kinesist, dan kan je terecht bij Anneleen Crol, van kinesistenpraktijk Komform in Mechelen.

Meer info?

Benieuwd wanneer de volgende reeks start? Klik dan hier