Burn to Emerge

Burn to Emerge

Wat?

Dit is een 12-delige lessenreeks waarin je mentale capaciteit om door te bijten op de proef gesteld wordt. De trainingen zijn pittig, maar zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat ze niet overmatig belastend zijn.

Waarom?

Er zijn tal val sporten die de nodige wilskracht vereisen om resultaten te boeken. Die wilskracht is even trainbaar als je conditie.

Wie al langer sport leert zichzelf kennen en zal vaak binnen een zekere comfortzone blijven in de trainingen. Crossfitters zijn hier een uitstekend voorbeeld van. Je leert pacen en hoewel je nog pusht, zal je zelden nog verrast worden door de workout.

Voor wie?

Hoewel de meeste bewegingen weinig tot niet technisch zijn is enige trainingservaring wel gewenst.

Het klinkt misschien wat vreemd, maar onervaren sporters zijn vaak beter in staat om ‘alles’ te geven wanneer dat gevraagd wordt en hebben dan ook meer baat bij de fundamentals.

Competitie- of gevechtssporters, militairen, brandweer- of politiemannen of vrouwen zijn de geschikte doelgroep voor deze reeks. Kortom mensen die het onderste uit de kan moeten halen wanneer het moment zich voordoet.
Wanneer dat gebeurt, kan je maar beter weten hoe je daarop reageert.

Inhoud

Verken je grenzen
Hoever kan je nu echt gaan? Wanneer kan je opgeven en achteraf met zekerheid terugblikken dat meer niet mogelijk was?
Het lijkt misschien nogal spartaans, maar dat is het niet. De fysieke beproevingen zijn niet de essentie van deze reeks. Mentaal en emotioneel brengen ze je dichter bij jezelf dan woorden dat kunnen.

Functionele bewegingen
Toegegeven, functioneel bewegen is een term waarmee je doodgeslagen wordt. Deze reeks draait dan ook om tillen, dragen, slepen, vasthouden, gooien. We werken met zandzakken, battleropes, sleds en yokes.  Geen ergonomische objecten die ervoor gemaakt zijn, maar levensechte objecten waar je je schouders onder moet zetten. Functioneel zoals in het echte leven dus. Benieuwd? Aarzel niet en komt te weten wanneer de volgende reeks start.

De groepssfeer
Als ik 1 lessenreeks moet kiezen waar de groepssfeer een bepalende factor is, dan is het deze wel. “Gedeelde vreugde is dubbele vreugde” telt hier dubbel. Je lichaam tot het uiterste pushen lukt nu eenmaal beter in groep. Als er trainingssessies zijn waar banden gemaakt worden, dan zijn het deze wel.

Meer info?

Benieuwd wanneer de volgende reeks start. Klik dan hier?