Phynix programmeert de Aquilagames

www.aquilagames.be

Op 09 Oktober 2021 gaan de Aquilagames door in Mechelen. In totaal zullen er die dag 100 deelnemers strijden voor een podiumplaats en één van de hoofdprijzen.

Mannen en vrouwen worden opgedeeld in scaled, RX, masters 35-44 & masters 45+. Zo is de wedstrijd toegankelijk voor alle niveaus.

Jürgen Nys werd gevraagd om de programmatie van het evenement op zich te nemen. Een taak die hij met veel dank op zich nam. Zijn achtergrond in Crossfit en voorliefde voor functionele krachttraining, zouden deze wedstrijd wel eens een extra twist kunnen geven.

De wedstrijd, die toegangelijk is voor alle niveaus, zal hopelijk één van de eerste live events zijn na de lockdown. Indien dat niet zou kunnen is een B-plan in de maak om het gehele event online te kunnen laten doorgaan.

Op 15 Augustus worden de qualifiers bekend gemaakt. Tijdens deze online preselectie krijgen alle deelnemers enkele weken de tijd om 3 workouts uit te voeren. Nadien worden de scores doorgegeven aan de organisatie (samen met een video van de uitvoering). Deze ranking zal bepalen wie doorgaat naar de fysieke wedstrijd op 09 Oktober in Mechelen.

Wie wil deelnemen of graag op de hoogte wil blijven van deze wedstrijd kan terecht op de website de Instagram & Facebook account van de Aquilagames. Wie graag een steentje bijdraagt tijdens het event zelf, maar niet persé wil deelnemen kan zich hier registreren als vrijwilliger of als judge.

De komende weken zullen er ook hier & op onze eigen Instagram pagina tips verschijnen die je een idee kunnen geven van wat je mag verwachten. Dus vergeet ons zeker niet te volgen!